Frihet

När någons frihet är baserad på någon annans slaveri/träldom/påtvingade underkastelse är det inte sann frihet. Det är tagen frihet. Man har tagit sig frihet som någon annan bekostat; tyranni, förtryck.

När vi ser möjligheter och vill vara konstruktiva och utvecklas framåt till fördel för liv upprätthåller vi frihet som princip, som lag.

POÄNGEN ÄR ATT OM VI JOBBAR TILLSAMMANS SÅ KAN VI ÅSTADKOMMA MERA (OM VI INTE ÄR ABSOLUT INKOMPETENTA) OCH VILL VI INTE JOBBA TILLSAMMANS KAN VI ÅSTADKOMMA MER KONSTRUKTIVA RESULTAT OM VI LÄMNAR VARANDRA I FRED ÄN OM VI SABOTERAR FÖR VARANDRA.

Jag menar om du tvingar mig, ljuger för mig, stjäl från mig, saboterar för mig, låser in mig, skadar mig så har jag rätt att försvara mig enligt denna lag.

Icke-aggressionsprincip. “Rätt” till självförsvar. Jag kommer göra det bara. Men alltså, nu när vi typ mer eller mindre tävlar mot varandra på marknaden istället för att samarbeta så missar vi en massa möjligheter till välstånd, rikedom för alla. Om vi systematiskt underminerar för varandra så underminerar vi för oss själva. HALLÅ? Vi sitter i samma båt. Det behöver inte betyda kommunism, det betyder bara: va inte dum i huvudet och var inte med i ett system som inte bygger på sanning, riktighet, rätt, kompetens, vett, dygd, kärlek, i enlighet med naturen (liv). Alltså det kanske låter torrt, och då rekommenderar jag dig att analysera dig själv och varför du tycker det är torrt och ta reda på vad du håller på med egentligen.

Anledningen till att inte basera sin frihet på någon annans underkastelse är att det stagnerar och begränsar världens gemensamma möjligheter och DET RÄCKER MED DET NU. Kan vi ha det soft eller? Fuck tillväxtbubblan, den kommer spricka eller ruttna.

Anledningen till att vara konstruktiv i livet är samma anledning till att äta. Det ger en underbar känsla av fler möjligheter än att dö. Visst, vi kan argumentera här om att döden ger plats för nytt liv och alla versioner av det, men min vision och dröm och mål är baserad/t på vad jag ser är människans och mänsklighetens potential. Just nu läcker skeppet som ett såll och ingen med kompetens sitter vid rodret. Folk är distraherade och uppdelade. Söndrade och härskna i hjärnan.
När lagen begränsar friheter tjänar den inte längre folket. Lagen är ett ord och om du ger ditt ord så är det en levande lag. Bryter du mot lagen så vet jag vad ditt ord är värt. Har du ingen kunskap och formulerad förståelse för anledningarna bakom dygd, heder, moral, etik och estetik så förstår du inte lagen. Jag snackar inte om Sveriges Rikes Lag. Det är en bok. Jag menar inte heller Svensk författningssamling (SFS).

POLISER
Ibland kriminella

KRIMINELLA
Ibland hederliga

HEDERLIGA
Ibland poliser

Hmmm….konstigt va?

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>